До уваги прихожан!

 

Дорогі наші парафіяни!

На час карантину:
1. Просимо парафіян, які перебувають в групі ризику (літніх і ослаблених хронічними захворюваннями), утриматися на цей час від відвідування недільних і святкових богослужінь. Для таїнств Сповіді та Причастя священика можна викликати додому.
2. Категорично не можна приходити на богослужіння, маючи ознаки захворювання (підвищена температура, кашель).
3. При відвідуванні храму пам’ятати, що існує встановлене владою обмеження на кількість тих, хто молиться (не більше 10 осіб).
4. Для мінімізації контактів бажано, одягнувшись тепліше, перебувати під час богослужіння на вулиці, куди проведене озвучення.


5. Шанування святинь і ікон прохання тимчасово висловлювати не звичайним способом, а лише поклонами з хресним знаменням.
6.до краю Чаші не прикладаємося, запивка подається в одноразовому посуді.
7. При прийнятті благословення священик перехрестить вас хресним знаменням на деякій відстані. Після закінчення літургії, цілуючи хрест, руку священику не цілуємо.
8. Слід утриматися від рукостискань, обіймів, поцілунків.
9. Бажано мати з собою засіб для дезінфекції рук. Крім того, на території храму встановлено два рукомийники з милом. Перебування на богослужінні в медичній масці схвалюється.
10. Заняття в недільних школах тимчасово не проводитимуться.
11. Молитви на всі потреби (в тому числі заупокійні) будуть підноситись за Літургією.
12. У випадку похорону до храму покійника супроводжують лише близькі родичі. Приготування заупокійних обідів (в тому числі на 40 днів та роковин) не благословляється.
13. Закликаємо мати любов до ближніх, всіма силами оберігати їх від можливого інфікування, і, яким би не було ставлення до цієї зарази, не принижувати тих, чий погляд на проблему відрізняється від вашого. «Той хто їсть нехай не осуджує того хто не їсть і хто не їсть нехай не докоряє тому хто їсть. І його Бог покликав також. Ти хто такий щоб судити чужого раба? Він перед своїм Богом стоїть чи падає». Рим. 14, 3-4.

(30)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *