Зі святом Жінок Мироносиць

В цей день Церква прославляє усіх правослвних жінок, що слідують за Христом, зберігають в своїх серцях віру і сіють цю віру у душах майбутніх поколінь.  Величне і возвишене покликання жінки! ЇЇ самовіданним подвигом ми народжуємось у світ, її настановами наслідуємо віру та надію на Бога, її молитвами зберігаємось від спокус на життєвому шляху. Народження та виховання дітей, доброта та підтримка нужденних, милосердя та допомога ближнім – осy особливе покликання Боже дане жінці.

Архієпископ Лука (Войно-Ясенецкий)  говорить про неділю святих жінок-мироносиць наступне: ” Это праздник женского сердца. Почему оно особенно ублажается сегодня? Святые мироносицы вем сердцем возлюбили Господа, следовали за Ним, слушали Его, служили Ему. Почему Господь после Воскренсения не явился прежде всего апостолам?… Женские сердца познают все великое, таинственное, святое гораздо легче, чем мужские, более грубые сердца. Господь знал сердце мужское и женское. Он знал, что апостолы с великим трудом поверят Его Воскресению, что мироносицы поверят гораздо легче, скорее, потому и явился им первым”.

Сердечно вітаємо усіх прихожанок нашого собору з православним жіночим днем та днем Матері, що співпали цьогоріч в один день! Несіть миро вашої любові, вашого милосердя, вашого співчуття до усіх нужденних! Нехай подвиг Святих Жінок-Мироносиць освітлює ваше життя, втішаючи і зміцнюючи вас у найскладніші хвилини! А вашими неусипними молитвами нехай збережеться ще не одне покоління!

 

 

 

 

 

(377)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *